Всичко, което трябва да знаете за правилната поддръжка на мотокарите

Редовната поддръжка и правилното обслужване на мотокарите са наложителни, за да се гарантира надеждността, функционалността, както и дългият период на експлоатация. Превантивната поддръжка е задължителна, ако искате да извлечете максимума от вашата инвестиция и да редуцирате злополуките с мотокари. Съставихме списък, съдържащ шест от най-важните стъпки, които трябва да предприемете, за да сте сигурни, че вашите машини винаги ще бъдат в отлично състояние.

 

Ето го и него

Първата стъпка, която трябва да предприемете е да инспектирате ежедневно машината като част от цялостния план за поддръжка. Ежедневното инспектиране на мотокара е не само добър начин за ранно идентифициране на потенциални проблеми, но е и изискване на OSHA (Европейска агенция за безопасност и здраве при работа). Тези проверки ще гарантират, че мотокарът е безопасен за използване преди всяка употреба. Най-добрият начин за прилагане на тези проверки е да се използва стандартизираният контролен списък на OSHA, който е публично достъпен.

Втората стъпка е да следвате препоръчания от производителя график за поддръжка. Голяма част от производители препоръчват задълбочена проверка или услуга, която да се извърши след определен период от време като например смяна на маслото на всеки 3 месеца или определено количество употреба – след 250, 500 или 1000 часа употреба и т.н.

Третата стъпка от списъка е проверката на гумите, които могат да се износват сравнително бързо, особено ако пресичат едни и същи пътища около склада. Това повтарящо се движение може да доведе до по-бързо износване на гумите.

Под номер четири сме подредили почистването на мотокара, което прави нещо повече от подобряване на естетическата му привлекателност. Ежеседмичното почистване на мотокара подобрява ефективността и е важно за безопасността, защото предотвратява натрупването на горими материали и блокирания.

 

Петата стъпка е свързана с ранното отстраняване на възникналите проблеми. Както сами знаете, най-добре е да отстраните малък проблем по-рано, отколкото да чакате да стане по-сериозен. Колко по-голям е проблемът, толкова по-скъп ще бъде ремонтът.

Последната, но не по значимост, стъпка е консултацията със специализирана фирма за поддръжка на мотокари. Това е най-удобният и често срещан начин за правилна поддръжка на вашите машини. Консултацията и създаването на сервизен план за техническо обслужване ще ви осигурят спокойствие и ще знаете, че вашите мотокари се поддържат на оптимално ниво.

 

Изберете услугите на „Кари-М 87“ ЕООД

Когато говорим за специализирани фирми за поддръжка и обслужване, няма как да не се представим. „Кари-М 87“ ЕООД е утвърдена компания на българския пазар, която извършва рециклиране на подемно-транспортна техника, мотокари и електрокари. Фирмата притежава дълги години опит и е специализирана в обслужването на складова техника. Част от предлаганите услуги са индивидуално техническо обслужване, поддръжка, ремонт и рециклиране.Получавай редовни ОТСТЪПКИ за твоите поръчки

ЗАРЕЖДА . . .

Като се абонирате за тази оферта, вие се съгласявате да получавате маркетингови съобщения по имейл. Правила и условия