История на мотокара

Както много от вас знаят, мотокарът е подемно-транспортна машина, която се задвижва от двигател с вътрешно горене (ДВГ). Двигателите се разделят на газови и дизелови, но в недалечното минало са се използвали и бензинови. Най-широко разпространеното предназначение на мотокара е в осигуряването на вътрешнозаводски транспорт. Благодарение на него складът може да се оптимизира по най-правилния и подходящ начин. Едно от най-значимите предимства на мотокара е високата маневреност. След прочитането на тази основна информация има още много неразкрити отговори на въпроси като: „Кога се появяват мотокарите?“, „Какви са причините за появяването им?“, „Използват ли се често в днешно време?“, „Как и за какво се използват?“, „Откъде може да наемете мотокар?“ и редица други. Време е да запретнем ръкави и да ви разкажем накратко всичко интересно и полезно около мотокарите.

 

Началото е поставено през ХХ век

Мотокарите се появяват в началото на ХХ век, когато в САЩ се основават първите индустриални корпорации и се отбелязва страхотен бум в производството и строенето на автомобили, самолети, кораби, жилища, ЖП мрежи и други. Всичко това води до ускоряване на икономическия растеж, но имало един основен и нерешен до този момент проблем, а именно пренасянето на тежки товари от цеха в склада или от един цех в друг. Необходимостта от подемно-транспортни машини била значителна. Първата официално призната подемно-транспортна машина започва своята работа през 1917 г. в компания в Щатите. Машината била снабдена с двигател с вътрешно горене, три колела и платформа за пренасяне на товари. Малко по-късно, през 1918 г., започват и продажбите на подемна техника, която доста допринася за увеличаване на производителността на труда. Факт е, че първите модели са повдигали товарите не повече от няколко сантиметра от пода и са били с проста кинетична схема, както и с ограничени възможности. Въпреки това пак били от полза за работните процеси. След Втората световна война производството на мотокари рязко се повишава и големи компании започват да разработват все по-нови, и с по-добри технически характеристики, модели. Няма как да не споменем и иновациите, които съпътстват историята на мотокара.

 

„Кари-М 87“ ЕООД – утвърденият партньор в избора на мотокари

В България търсенето на мотокари също никак не е малко. Услуги като сервиз, наем и рециклиране са сред най-търсените. Когато говорим за тях, няма как да не споменем фирмата „Кари-М 87“ ЕООД, която притежава дългогодишен опит в търговията, сервиза и рециклирането на складова и подемно-транспортна техника на марките CROWN, LINDE, BT, NISSAN и други. Компанията предлага и опция за обратно изкупуване. Научете повече като разгледате сайта.Получавай редовни ОТСТЪПКИ за твоите поръчки

ЗАРЕЖДА . . .

Като се абонирате за тази оферта, вие се съгласявате да получавате маркетингови съобщения по имейл. Правила и условия