Любопитни факти за мотокарите

любопитни факти за мотокарите

Мотокарите са най-важните и широко разпространени машини, които се използват за вътрешнозаводски транспорт. Те са едновременно практични и популярни при преместването на различни продукти на къси разстояния. Мотокарът може и да не е най-интересната машина в света, но ефективно спестява много пари на компаниите, защото е изключително полезен и ефективен. Има и немалко любопитни факти за тях, които със сигурност ще преобърнат доста представи. Ще представим най-интересните. Ето ги и тях.

 

Мотокарите не причиняват кой знае колко злополуки

Мотокарите не причиняват толкова злополуки, колкото си мислите. И няма абсолютно никакво значение дали се управляват във фабрики или складове. Всъщност от всички инциденти на тези работни места, инцидентите с мотокари представляват само 1% от тях и около 10% от физическите наранявания. Това показват официалните статистики, които няма как да ни подведат.

 

Предшественикът на мотокарите е Tructractor

Сами се сещате, че мотокарът не е изобретен просто от въздуха и има някои важни предшественици, които проправят пътя му. Някога чували ли сте за Tructractor? Това е тракторът, който е признат за предшественик на традиционния мотокар. През 1917 година завод започва да произвежда трактактора само за собствена употреба, но когато посетителите започват да искат свои собствени модели, разработките стартират и през 1923 г. Yale произвежда първия електрически камион с повдигащи се вилици. Така мотокарът възниква, въпреки че отнема известно време, за да стане наистина популярен. Модерният мотокар се появява едва през 1960 година.

любопитни факти за мотокарите

Втората световна война и дървените палети

Мотокарът е направил няколко важни еволюционни стъпки за подобряване на работните си възможности и Втората световна война е послужила като основен катализатор. През 1930 г. дървеният палет се стандартизира и когато работниците търсят по-ефективен начин за товарене на големи количества военни запаси на кораби и вагони производството на мотокари нараства. Когато е станало изключително важно мотокарите да издържат по-дълго са били разработени и модели, които да издържат на пълна осемчасова смяна с едно зареждане на батерията.

 

Мотокарите не са само за складове

Въпреки че мотокарите най-често намират приложение в различни складове,  могат да бъдат намерени и на други работни места. Специално проектираните високопроходими мотокари могат да преместват строителна техника, покривни материали, тухли и дървен материал. Технически работят по същия начин като обикновените мотокари, но са оборудвани с много здрава трансмисия, която им позволява да работят в различните наземни условия. Повече за мотокарите и разнообразните предназначения може да научите като разгледате нашия сайт или се свържете с екипа ни.Получавай редовни ОТСТЪПКИ за твоите поръчки

ЗАРЕЖДА . . .

Като се абонирате за тази оферта, вие се съгласявате да получавате маркетингови съобщения по имейл. Правила и условия