Най-често срещаните грешки при работа с мотокар – част 1

Мотокарите могат да бъдат доста опасни, ако не се използват внимателно. Тъй като в практиката е възможно да се случи почти всичко, днес ще разгледаме едни от най-често срещаните грешки при употребата на тази подемно-транспортна машина. След като разгледаме тези грешки ще ви дадем и няколко съвета за предотвратяване на инциденти.

 

  1. Непознаване и неспазване на товароносимостта на мотокара пренасянето на твърде тежък товар е сигурен начин да направите машината нестабилна. Бъдете наясно с капацитета на мотокара преди да започнете да го експлоатирате като погледнете табелката с данни, която трябва да съдържа цялата информация.
  2. Непознаване на маршрута ако движението на работното ви място е със сложно оформление или средата е динамична се уверете, че сте запознати с всички препятствия, които могат да създадат проблеми по пътя.
  3. Работа с незакрепен товар в зависимост от предметите, които транспортирате, може да имате по-големи затруднения от обикновено при обезопасяването на товара. Например, палетът е плосък и доста лесен за подсигуряване, докато предмет с несиметрична форма може да бъде по-голямо предизвикателство. Обърнете особено внимание при преместване на предмети, които биха могли да бъдат свалени или да повлияят на вашата маневреност.
  4. Липсва комуникация с хората около вас складовете могат да бъдат много натоварени среди. Важно е да поддържате високо ниво на комуникация, тъй като толкова много хора се опитват да изпълнят собствените си задачи. Уведомяването на хората какво правите и къде планирате да отидете може да им помогне да бъдат внимателни и да се съобразяват с маневрите, които ще предприемете, както и с целия ви маршрут.
  5. Приплъзване при влизане или излизане от мотокара – приплъзванията и пързалянията са най-честата причина за нараняване на работното място. За да ги избегнете е необходимо да полагате допълнителни грижи при управлението на мотокар. Уверете се, че носите подходящи обувки, които имат плътен грайфер, дебела подметка и не се хлъзгат.
  6. Необичайни нива на батерията и хидравличната течност – без адекватно заредена батерия или подходящи нива на хидравлични течности няма да можете да вършите работата си и спирането по средата на маршрута може да се окаже доста опасно. Ако видите странни показатели и такива, които не разпознавате, потърсете информация в ръководството или директно се консултирайте с професионалисти по обслужването.

 

Списъкът с грешки продължава във втората част на статията. Прочетете и нея, за да научите повече за грешките, които се допускат в практиката.



Получавай редовни ОТСТЪПКИ за твоите поръчки

ЗАРЕЖДА . . .

Като се абонирате за тази оферта, вие се съгласявате да получавате маркетингови съобщения по имейл. Правила и условия