12 важни съвета за безопасност с мотокар

На пръв поглед изглеждат прости и доста основни, но тези 12 съвета са изключително добра отправна точка в подкрепа на здравето и безопасността на работното място, в това число на оператора и на хората около него. В допълнение, следването на тези съвети има за цел да намали щетите на складовите и капиталовите съоръжения.

 

 1. Операторът трябва да е квалифициран – експлоатацията на мотокари трябва да се извършва само от лица, които са обучени правилно и притежават необходимите знания, умения и компетенции.

 

 1. Носене на специализирано облекло – трябва да се гарантира, че операторът носи подходящото защитно работно облекло, а именно каска, предпазни обувки, якета и/или други.

 

 1. Проверка на оборудването преди употреба – важно е операторът да прави рутинна проверка на оборудването преди да го управлява.

 

 1. Стартиране на мотокара – от съображения за безопасност е важно операторът да използва стъпалата и ръкохватките, за да се настани правилно в мотокара. Операторът не трябва да стартира мотокара, докато не е седнал и закрепил предпазния колан.

 

 1. Заобикаляща среда – операторът трябва да управлява оборудването само по обозначените пътища на машината и да спазва всички знаци.

 

 1. Скорост – операторът не трябва да превишава ограничението на скоростта. Трябва да завива бавно, за да сведе до минимум риска от преобръщане.

 

 1. Потенциални опасности – операторът трябва да избягва всякакви неравности на земята, хлъзгави пътища, както и предмети по земята, които могат да доведат до загуба на контрол върху мотокара.

 

 1. Проверка на товара – операторът трябва да се увери, че товарът е стабилен и сигурен. При необходимост е препоръчително да използва и допълнителни предпазни средства за товара като въжета и други.

 

 1. Ясна видимост – управлението на мотокар винаги се извършва при ясна видимост. Ако не е налице такава е препоръчително да се повика помощник-наблюдател.

 

 1. Мотокарите са само за товарни превози – операторът не трябва да позволява на други да се возят на оборудването. Ако трябва да бъде вдигнат човек се използва само здраво закрепена работна платформа и клетка чрез следване на съответните инструкции за експлоатация.

 

 1. Претовареност – мотокарът не трябва да бъде претоварен, защото това може да доведе до повдигане на задните гуми от земята и до преобръщане.

 

 1. След приключване на работа – операторът трябва да се увери, че мотокарът е паркиран на подходящо място, със спусната вилица и натисната ръчна спирачка. Важно е да отбележим, че мотокарът не трябва да се оставя да работи докато е без надзор.


Получавай редовни ОТСТЪПКИ за твоите поръчки

ЗАРЕЖДА . . .

Като се абонирате за тази оферта, вие се съгласявате да получавате маркетингови съобщения по имейл. Правила и условия